Friday 6 December 2019

Duurzame daken na Loosduinen ook in Moerwijk?

Komen er na Loosduinen ook duurzame daken in Moerwijk?
Met Moerwijk-Oost als een van de focusgebieden voor de energietransitie van de Gemeente Den Haag zou het zomaar eens kunnen. De Gemeente Den Haag wil meer duurzame daken die bijdragen aan het opwekken van energie, tegengaan van hittestress of het verwerken van regenwater. Daarom is door wethouder Liesbeth van Tongeren de ‘Haagse Duurzame Dakenjacht’ afgetrapt  met de opening van een zonnepanelendak op een bedrijvenpand in het Haagse Loosduinen.

Het geopende zonnepanelendak bestaat uit ruim 3200 panelen die voldoende stroom geven voor zo’n 270 huishoudens. ‘Als ik onze daken blauw zie schitteren word ik blij’, legt wethouder Van Tongeren uit. ‘Bewoners zijn trots op hun groene daken. Je helpt het milieu, je zorgt voor schone energie en je geld levert op je dak meer op dan bij de bank.’

De gemeente Den Haag helpt zodat op elk dak zon of groen kan komen. Ze ondersteunt projecten financieel of biedt hulp bij het aanvragen van subsidie bij het Rijk of de provincie. Dat geldt voor initiatieven van bewoners, bedrijven, sportclubs en bijvoorbeeld daken boven parkeerterreinen.

Zonnepanelen op gemeentepanden
De gemeente geeft hierbij zelf het goede voorbeeld door zonnepanelen op daken van gemeentepanden te plaatsen om energie op te wekken. Door groene beplanting op daken wordt de lucht schoner en kan regenwater beter worden afgevoerd. Met het wit maken van daken kan de zon beter worden weerkaatst. Dit gaat de warmte in de stad tegen.

Zou het niet mooi zijn als we op deze manier ook Moerwijk weten te verduurzamen?!

Zaterdag 7 december is Johan Apeldoorn lid van het Buurtteam Energierijk Moerwijk en bestuurslid van de Moerwijk Coöperatie te gast bij RTV Discus om over de mogelijkheid om ook in Moerwijk Duurzame daken te realiseren te praten.

Zaterdag 7 december van 11-13 uur LIVE te volgen via https://www.rtvdiscus.nl/zaterdag-live/ 

Een paar weken geleden was RTV Discus bij de bijeenkomst  Energierijk Moerwijk dat Duurzaam Den Haag ism met oa de Moerwijk Coöperatie organiseerde.

RTV Discus besteedde er in het Escampjournaal aandacht aan.
Let vooral op die enthousiaste krullenbol. Dat is Johan Apeldoorn

Het Escampjournaal gemist? Kijk hier het item terug.

Het item over Energierijk Moerwijk is vanaf 14:22 te zien en het enthousiaste relaas van Johan Apeldoorn lid van het Buurtteam Energierijk Moerwijk en bestuurslid van de Moerwijk Coöperatie vanaf 15:42

 

The post Duurzame daken na Loosduinen ook in Moerwijk? appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2019/12/duurzame-daken-moerwijk/

No comments:

Post a Comment