Wednesday 18 March 2020

Toch eten voor de armsten in Moerwijk dankzij actie voedselbank

Nadat Voedselbank Haaglanden maandag besloot dicht te gaan, startte voedselbank Moerwijk haar eigen actie op om de armste mensen in deze wijk komende week toch van eten te voorzien. Ze kan nu zelfs andere voedselbankpunten in de stad helpen.

Neo de Bono, als coördinator betrokken bij het uitgiftepunt van de Voedselbank in Moerwijk, schrok zich kapot toen Voedselbank Haaglanden maandag met haar besluit kwam, omdat de aanvoer van voedsel bij de Voedselbank Haaglanden stokte en veel vrijwilligers in de coronarisicogroep zitten. ,,Ik was verbijsterd. Moerwijk is zo’n beetje de armste wijk van Nederland. We hebben geen keuze! We bedienen hier zo’n 150 huishoudens. Die hebben dat eten hartstikke nodig.”

Zo zat ook de rest van het Voedselbankteam van Moerwijk erin en maandagavond besloot het meteen tot actie over te gaan. Het resultaat bleek overweldigend. Er is al geld over waarmee andere Haagse Voedselbankpunten geholpen kunnen worden.  Ook groente wordt met duizenden kilo’s aangeboden.

Hamstergedrag
,,We zijn begonnen met een doneeractie. We dachten: als er geen producten zijn, kunnen we misschien geld inzamelen om boodschappenbonnen te kopen, ter waarde van een normaal boodschappenpakket”, zegt Neo de Bono aan de telefoon. 2400 euro was nodig. Dinsdagmiddag was al ruim drieduizend euro binnen. ,,Bij de Albert Heijn in de buurt hebben ze gezegd: we gooien desnoods vrijdag de deur eerder open, zodat ze op hun gemak kunnen winkelen en geen last hebben van hamstergedrag. Mooi hè.”

In het Westland bleek nog eten over te zijn. ,,Normaal is dat voor de export, maar omdat landen op slot zitten, kunnen ze niet rijden.”

Ook aan vrijwilligers geen gebrek om voedselpakketten in te pakken en te verspreiden. Studenten van de Haagse Hogeschool en jongerenwerkers van stichting Mooi boden zich aan. ,,Zij vallen niet in die risicogroep en hebben niks te doen. Het is ongelooflijk wat een kracht er is.”

Bron: AD.nl

Deze week hebben we het gered. Maar er komen nog moeilijke weken aan.
Heb je zelf genoeg overweeg dan ajb een donatie zodat via de Voedselbank Moerwijk Coronahulp geboden kan worden

Geld geven kan simpel via deze link: https://bunq.me/CoronahulpGiM
Of door uw gift via uw eigen bank over te maken naar
NL 18 BUNQ 203 572 02 14 tnv Stichting Pionieren in Moerwijk onder vermelding van ‘Donatie Voedselbank Moerwijk’.Het geld komt op een speciale rekening van onze Steunstichting Pionieren in Moerwijk en zal gebruikt worden voor de Voedselhulp in Moerwijk.

De ondersteunende Stichting Pionieren in Moerwijk heeft een ANBI status en giften zijn daarom aftrekbaar.

Geef je liever praktisch? Handzeep, handgel, houdbare levensmiddelen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Vragen of juist antwoorden? Neem contact op via 070 – 221 211 3 of mail naar welkom@geloveninmoerwijk.nl.


Waarom deze vorm van Coronahulp?

We hebben allemaal kunnen zien hoe men aan het hamsteren geslagen is. Concreet betekent dat er dus weinig tot niks over is om aan de Voedselbank Haaglanden te doneren en voor met de Voedselbank in Moerwijk om uit te delen.

Geld geven kan simpel via deze link: https://bunq.me/CoronahulpGiM
Of door uw gift via uw eigen bank over te maken naar
NL 18 BUNQ 203 572 02 14 tnv Stichting Pionieren in Moerwijk onder vermelding van ‘Donatie Voedselbank Moerwijk’. De steunstichting Pionieren in Moerwijk heeft een ANBI status en zijn giften dus aftrekbaar 😉

Geef je liever praktisch? Handzeep, handgel en houdbare levensmiddelen is ook van harte welkom.

Neem contact met hen op via 070 – 221 211 3 of mail naar welkom@geloveninmoerwijk.nl. Dan zorgen zij ervoor dat het goed terechtkomt!

Heb je vragen of wil je ons juist helpen? Neem contact met ons op via 070 – 221 211 3 of mail naar welkom@geloveninmoerwijk.nl

Als bewonersorganisatie  zijn we als Moerwijk Coöperatie, heel direct bij  deze coronahulp actie betrokken. Je kunt overdag en ‘s avonds via het contactformulier of het telefoonnummer 070 – 204 23 44 of het mailadres coronahulp@moerwijkcooperatie.nl  contact met ons opnemen

Hou voor de laatste updates onze speciale Coronahulp-pagina in de gaten

The post Toch eten voor de armsten in Moerwijk dankzij actie voedselbank appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2020/03/toch-eten-voor-de-armsten-in-moerwijk-dankzij-actie-voedselbank/

No comments:

Post a Comment