Friday 20 March 2020

Coronaprotocol Opvang Twickelstraat 5 in werking

Vandaag werd via de Gemeente Den Haag aan ons bekendgemaakt dat vanavond de winterkouderegeling met het coronaprotocol voor de opvang in de Twickelstraat 5 in werking zal gaan getreden.

Wat houdt de winterkouderegeling met het coronaprotocol in?

  • Wie dakloos is, recht heeft op zorg en geen gezondheidsklachten heeft, kan terecht bij de opvang aan de Twickelstraat 5.
  • Wie wel gezondheidsklachten heeft, wordt apart opgevangen en verzorgd, onder meer in de opvang aan de Delagoastraat.
  • Ook voor wie geen recht heeft op zorg, zoals ongedocumenteerden, is er opvang. Verreweg de meeste van hen zijn bekend bij de aanbieders van de opvang en worden actief benaderd.

Mensen melden zich bij het Daklozenloket of de Twickelstraat 5 voor een slaapplek en worden vanaf daar doorgeleid of doorverwezen naar de juiste locatie. Alle locaties bieden 24-uurs opvang.

Deze regeling geldt vooralsnog t/m 5 april. Bij wijzigingen wordt u door ons geïnformeerd.

Heeft u vragen over dit bericht?
Neem dan contact op met Jenny Hol (06 51 44 55 83) of Paula Bezemer (070 353 55 57) of Carla van Gorsel (06 15 86 64 11)

Op de site van het RIVM vind je het laatste nieuws over het coronavirus>>

Waarom is de Twickelstraat 5 nu ook open?
De opvang op de Twickelstraat 5 is nodig nu nieuwe maatregelen bepalen dat het samenkomen van meer dan 100 personen niet is toegestaan. Hierdoor is de capaciteit van de huidige nachtopvang aan de Delagoastraat 60 naar beneden bijgesteld en kan een aantal mensen niet meer terecht op deze locatie. Het is dus hoognodig deze mensen op een andere plek zoals oa Twickelstraat 5, een slaapplaats te bieden.

Wat verandert er?
Met ingang van maandagavond 16 maart brengen mensen die nu verblijven in de nachtopvang de nacht door in het gebouw aan de Twickelstraat 5. Dit duurt tot en met 5 april

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Heeft u vragen over dit bericht?
Neem dan contact op met Jenny Hol (06 51 44 55 83) of Paula Bezemer (070 353 55 57) of Carla van Gorsel (06 15 86 64 11)

Over de winteropvang op de Twickelstraat 5
Wie geen dak boven het hoofd heeft kan in de winterperiode bij lage temperaturen gratis terecht bij de opvang van het Leger des Heils en de Kessler Stichting. Dit heet de Winterkouderegeling.

De Twickelstraat 5 is 1 van die locaties die als winteropvang ingericht is. Deze locatie gaat ALLEEN open als het kouder is dan 0 graden en dus de winterkouderegeling  van kracht is. Of zoals nu met het coronavirus de situatie daarom vraagt.

De tijden waarop de opvang in Moerwijk-Oost open is:
Inloop 18.00 – 21.00 uur
´Open’ 18.00 – 8.30 uur

Heeft u meldingen over de opvang Twickelstraat 5 tijdens openingstijden in de avond, nacht en ochtend? Neem dan contact op met het Leger des Heils via 0625761642

Extra info voor bewoners Moerwijk-Oost en omwonenden>>

Over de Moerwijk Coöperatie
Moerwijk Coöperatie is een bewonersorganisatie + bewonersbedrijf + bewonersplatform in 1.

Een bewonersorganisatie om de bewoners te vertegenwoordigen en dingen te kunnen agenderen en al dan niet samen met de gemeente te organiseren.

Een bewonersbedrijf om de nodige werkzaamheden zelf (betaald) uit te kunnen voeren. Genoeg te doen!

Een bewonersplatform om belangrijke zaken die in Moerwijk spelen en ons aan het hart gaan zichtbaar en bespreekbaar te kunnen maken.

De Moerwijk Coöperatie is opgezet om gaten van verschillende (geld)stromen die uit de wijk weglekken te dichten: dus uitgaan van de kracht die in Moerwijk zelf zit en het talent wat we zelf in huis hebben te benutten.

Dit alles met als doel om de werkgelegenheid en economie in de wijk te stimuleren.

Heb je als bewoner vragen, wil je je mening met ons delen of deelnemen aan de klankbordgroep? Neem contact op met de Moerwijk Coöperatie.
Daar zijn we tenslotte ook een bewonersorganisatie voor!

The post Coronaprotocol Opvang Twickelstraat 5 in werking appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2020/03/coronaprotocol-opvang-twickelstraat-5-in-werking/

No comments:

Post a Comment