Wednesday 25 March 2020

Coronahulp actie Moerwijk in uitzending Nieuwlicht

In de uitzending van Nieuwlicht afgelopen dinsdag was er aandacht voor de Coronahulp actie in Moerwijk. Bettelies Westerbeek en Henny van der Most vertellen over wat de coronacrisis voor gevolgen heeft voor een wijk zoals Moerwijk, de armste wijk van Den Haag.

Daarnaast zijn er nog een aantal mooie voorbeelden van ‘de kerk in actie’ te zien. Kijken dus!

Over de uitzending Corona in de kerk
Nadat de kerkdiensten vorig weekend razendsnel in online vieringen werden omgezet, komen veel gelovigen in actie om anderen te helpen en te steunen, mensen die in deze crisis kwetsbaar zijn. Maar hoe kun je steun geven in deze tijden van ‘social distancing’, als je kerkgebouw op slot zit? In Harderwijk maken vrijwilligers van de Fonteinkerk maaltijden voor Harderwijkers die de deur niet uit kunnen. De kerken in Rijnsburg steunen de kwekers en bloemenhandelaren die hun hele omzet zagen verdwijnen. Tegelijk worden de onverkochte bloemen naar kwetsbare ouderen gebracht. In Den Haag helpt pionier Bettelies Westerbeek de allerarmsten nu de voedselbank dicht is. In Den Bosch lopen gelovigen de jaarlijkse ‘noveen’ naar soete lieve Maria in de Sint Jan om zich te bezinnen op deze coronacrisis. En we spreken de pastoor van de hardst getroffen kerk, in Uden.

Kijk hier de uitzending van NieuwLicht Corona in de Kerk terug.
Het item met Bettelies en Henny van der Most van de Pit van Moerwijk is vanaf 16 minuut 58 te bekijken.

Over de Coronahulp actie voor de Voedselbank in Moerwijk
Voedselbank Moerwijk Voedselpakket Krat met eten coronahulp actie Geloven in Moerwijk Moerwijk Cooperatie Pit van Moerwijk Marcuskerk PG de Drieklank PGM Cypreskerk

In Moerwijk wonen veel mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, leven van weekgeld of gewoon moeite hebben de eindjes aan elkaar knopen. Voor hun wordt het de komende tijd met alle Corona maatregelen extra moeilijk. Daarom zijn Geloven in Moerwijk, de diaconie van de Marcuskerk (PG de Drieklank) , de Cypreskerk , de Moerwijk Coöperatie en de Pit van Moerwijk deze Coronahulp actie gestart.

De Gemeente Den Haag/Voedselbank Haaglanden verstrekken sinds kort boodschappenbonnen van de Jumbo ter waarde van €15. Dat is mooi meegenomen maar niet genoeg om als gezin boodschappen te doen. Zeker nu alle huismerken gehamsterd zijn. Daarom willen we dat aanvullen/verdubbelen. Daar hebben we dus geld voor nodig.
De afgelopen week hebben we 150(!) gezinnen aan eten kunnen helpen!

Help ons helpen!

Doneren kan eenvoudig en veilig via deze link: https://bunq.me/CoronahulpGiM

Doneren kan natuurlijk ook door uw gift via uw eigen bank over te maken naar NL 18 BUNQ 203 572 02 14 tnv onze (steun)stichting Pionieren in Moerwijk onder vermelding van ‘Donatie Voedselbank Moerwijk’

Het geld komt op een speciale rekening van onze Steunstichting Pionieren in Moerwijk en zal gebruikt worden voor de Voedselhulp in Moerwijk. Stichting Pionieren in Moerwijk geeft een ANBI status en giften zijn daarom aftrekbaar.

Geeft u liever praktisch? Handzeep, handgel, houdbare levensmiddelen zijn ook van harte welkom.

Heb je vragen of juist een aanbieding? Neem dan contact op met:
Bettelies: Bel, sms of Whatsapp 06 24 86 16 71 of stuur een mail naar pastor@geloveninmoerwijk.nl
Neo       :  Bel, sms of Whatsapp 06 34 196 796 of stuur een mail naar neo@moerwijkcooperatie.nl
Henny   :  Bel, sms of Whatsapp 06 43 18 49 86 of stuur een mail naar hennyvandermost@gmail.com

Lees op de speciale Coronahulp actie pagina meer hierover>>

The post Coronahulp actie Moerwijk in uitzending Nieuwlicht appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2020/03/coronahulp-actie-moerwijk-in-uitzending-nieuwlicht/

No comments:

Post a Comment