Saturday 29 February 2020

RTV Discus Zaterdag Live! over de Gebiedsontwikkeling Stadsdeel Escamp

Zaterdag 29 februari is het thema van RTV Discus Zaterdag Live het thema ‘Gebiedsontwikkeling Stadsdeel Escamp’. Neo is uitgenodigd om vanuit de bewonersorganisatie wat de Moerwijk Coöperatie ook is, met wethouder Martijn Balster in gesprek te gaan over welke opgave waar het Stadsdeel Escamp en Moerwijk in het bijzonder voor staat

Kijk Zaterdag Live mee via RTVdiscus.nl

Gasten aan tafel zijn: Ben Damen (Bouwlust), Heleen Joziasse (Stek Den Haag), Neo de Bono (Moerwijk) en Martijn Balster (Wethouder o.a. Ruimtelijke ontwikkeling stadsdelen Escamp en Loosduinen).

Neo een beetje kennende zal hij het vast ook over het Buurttalent en het Schimmel Schoon Huis Project wat de Moerwijk Coöperatie samen met Duurzaam Den Haag en Made in MOerwijk opgezet heeft.

RTV Discus Zaterdag Live gemist gemist? Kijk de uitzending hier terug.
Het intervie over Duurzaam Buurttalent Moerwijk is vanaf 14:22 te zien.

Over RTV Discus
Radio en Televisie Discus kortweg RTV Discus heeft als doelstelling het debat te stimuleren en wel in de ruimste zin: politiek, maatschappelijk en cultureel. Door middel van radio- en televisie-uitzendingen wordt een discussie- en debatplatform gecreëerd, dat in Den Haag en omgeving voor een zo groot mogelijk publiek, bereikbaar en toegankelijk is.

DISCUS Radio en Televisie werkt alléén met vrijwilligers en is afhankelijk van subsidie, giften en sponsoring. >> RTV DISCUS website

Over Buurttalent Moerwijk
Begin december 2019 zijn Moerwijk Coöperatie en Duurzaam Den Haag het pilotproject Buurttalent in Moerwijk gestart. In dit bijzondere project krijgen Moerwijkers met een uitkering een training waarin ze opgeleid worden tot burenhulp of schimmelcoach om buurtgenoten te ondersteunen bij de komende energietransitie. Doordat bewoners na zo’n training zelf de regie in handen krijgen, draagt dit bij een sterkere buurt, vol nieuwe energie. Het pilotproject Buurttalent wordt uitgevoerd in samenwerking met met partners in de wijk en met financiering van gemeente Den Haag, Fonds 1818 en woningcorporaties Vestia en Staedion.
Meer weten over Buurttalent Moerwijk? Kijk dan hier of hier

Het project wordt i.s.m. partners uitgevoerd door een kernteam bestaande uit:

  • Neo de Bono (projectuitvoering, Moerwijk Coӧperatie)
  • Bettelies Westerbeek (projectleiding, Moerwijk Coӧperatie)
  • Lennart van der Linde (projectuitvoering, Duurzaam Den Haag)
  • Reinder Boon (projectleiding, Duurzaam Den Haag)

Voor meer informatie over de Moerwijk Coӧperatie en Duurzaam Den Haag:

Vragen? Opmerkingen? Meewerken? Meedoen?
Neem dan graag contact op met:

Over de Moerwijk Coöperatie
De Moerwijk Coöperatie is een bewonersorganisatie + bewonersbedrijf + bewonersplatform in 1.

Een bewonersorganisatie om de bewoners te vertegenwoordigen en dingen te kunnen agenderen en al dan niet samen met de gemeente te organiseren.

Een bewonersbedrijf om de nodige werkzaamheden zelf (betaald) uit te kunnen voeren. Genoeg te doen!

Een bewonersplatform om belangrijke zaken die in Moerwijk spelen en ons aan het hart gaan zichtbaar en bespreekbaar te kunnen maken.

De Moerwijk Coöperatie is opgezet om gaten van verschillende (geld)stromen die uit de wijk weglekken te dichten: dus uitgaan van de kracht die in Moerwijk zelf zit en het talent wat we zelf in huis hebben te benutten.

Woon je in Moerwijk? Word lid!

Onderneem je in Moerwijk? Word partner!

The post RTV Discus Zaterdag Live! over de Gebiedsontwikkeling Stadsdeel Escamp appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2020/02/rtv-discus-zaterdag-live-gebiedsontwikkeling-escamp/

No comments:

Post a Comment