Monday 15 March 2021

Zo kunnen wij als bewoners eenzaamheid in Moerwijk tegengaan

Als bewoners van Moerwijk kunnen wijzelf een belangrijke bijdrage leveren om eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan. Dat is ook 1 van de redenen waarom we met het uitbreken van de corona crisis een hulpactie gestart zijn en buurthuizen zoals op de Jan Luykenlaan 119 en op Heeswijkplein 10 openen.

Daarvoor is een nieuwe toolkit ‘Betrokken buurten tegen eenzaamheid’ van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners beschikbaar. Ontdek ‘m hier.

Het netwerk LSA bewoners is een netwerk van 2.500 bewonersinitiatieven zoals de Moerwijk Coöperatie.

Dit netwerk heeft nu een toolkit “Betrokken buurten tegen eenzaamheid” gepubliceerd. De toolkit bestaat uit vier onderdelen, die hierna aan bod komen.

1. Verbinden van buren
Een betrokken en verbonden buurt helpt tegen eenzaamheid. Daarvoor zijn instrumenten en inspiratie beschikbaar.

2. Van ontmoeting naar echt contact
Vanuit verbinding is het belangrijk om écht contact te maken. De toolkit noemt het volgende.

3. Eenzaamheid bespreekbaar maken
Het is belangrijk om achtergrondinformatie te hebben over eenzaamheid, en te weten hoe je het bespreekbaar kunt maken. Daarvoor zijn vooral een artikel met basisinformatie en een podcast beschikbaar in de toolkit.

4. Samenwerken
Om eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan is samenwerking in onze buurten van groot belang. Daarover geeft de toolkit een verhaalvoorbeelden en informatie over lokale coalities als voorbeeld voor het tegengaan van eenzaamheid.

Heb of weet je zelf nog meer tools die helpen bij het voorkomen of tegengaan van eenzaamheid? Laat een reactie achter onder dit bericht.

The post Zo kunnen wij als bewoners eenzaamheid in Moerwijk tegengaan appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://www.moerwijkcooperatie.nl/2021/03/eenzaamheid-tegengaan-moerwijk/

No comments:

Post a Comment