Wednesday 26 August 2020

We doen het samen! festival 5 September as ONLINE

Hét festival voor bewonersinitiatieven: het We doen het samen! festival! staat vlak voor de deur. Zaterdag 5 september gaat het gebeuren. Ivm corona dit jaar geheel online. Dat is ook mooi, want naast een dag vol inspirerende sprekers en sessies op zaterdag 5 september, kun je ook tussen 8 en 10 september meedoen met workshops vanuit huis.

Sprekers
Op zaterdag 5 september hoor je uiteenlopende verhalen en ervaringen. Bijvoorbeeld van actieve bewoners met grote dromen, maar voeten in de klei zoals Haidy Bijnaar (Buurvrouwennetwerk Gaasperdam), Joost Krop (Buurtwerkplaats ‘de buren’) en Massih Hutak (Verdedig Noord).

Community builder Cormac Russell blikt terug en vooruit. Als dé Asset Based Community Development expert neemt hij ons mee in hoe de afgelopen maanden juist hebben laten zien dat het de gemeenschap is die het verschil heeft gemaakt in tijden van corona en wat dat betekent voor de toekomst. Peter Heerschop staat als minister van enthousiasme op de zeepkist: met een beetje enthousiasme maak je er iets van, ook als het allemaal niet zo rooskleurig lijkt.

Workshops
Verdeeld over zaterdag de 5e en 8 -10 september zijn er meer dan 40 sessies waar je uit kunt kiezen, georganiseerd door alle verschillende partners die het festival mogelijk maken.

Online workshops van 8-10 september
En dan is het festival nog niet voorbij. Want in de week erna, van 8 t/m 10 september, kun je dagelijks ontbijt-, lunch-, en avondworkshops volgen, gewoon vanachter je computer. Bijna alle workshops die op het festival geprogrammeerd stonden, kun je online bijwonen. De inschrijving hiervoor start binnenkort.

Kaartje gekocht? Geld terug!
Heb je een kaartje gekocht voor het festival? Dan krijg je je geld terug. Je ontvangt binnenkort een mail via Eventbrite hierover.

We doen het samen online
Nog niet aangemeld en wil je erbij zijn? Laat het de organisatie ff weten

LSA Bewoners
Met de Moerwijk Cooperatie zijn we lid van LSA Bewoners. De komende tijd gaan we als bewonersorganisatie samen met hen een aantal projecten in Moerwijk opzetten. Daarom zou het leuk zijn als zoveel mogelijk bewoners bij 1 (of meerdere) van de door LSA georganiseerde sessies te zien:

Aanmelden
Bekijk het hele programma & meld je aan

We doen samen kijken naar het festival
Lijkt het je leuk om samen met ons mee te kijken en online de workshops te volgen? Laat het ons even weten.

Ja! Ik doe graag samen kijken

[contact-form]


Over ons als Moerwijk Coöperatie 

De Moerwijk Coöperatie is een coöperatieve bewonersorganisatie, bewonersbedrijf en bewonersplatform in 1.

Een bewonersorganisatie om de bewoners te vertegenwoordigen en dingen te kunnen agenderen en al dan niet samen met de gemeente te organiseren.

Een bewonersbedrijf om de nodige werkzaamheden zelf (betaald) uit te kunnen voeren. Genoeg te doen!

Een bewonersplatform om belangrijke zaken die in Moerwijk spelen en ons aan het hart gaan zichtbaar en bespreekbaar te kunnen maken.

Word lid!
Door van de Moerwijk Coöperatie lid te worden, laat je zien dat je de Moerwijk Coöperatie belangrijk vindt. Hierdoor zien de gemeente en andere instanties die ons geld (kunnen) geven dat er bij bewoners draagvlak is voor de Moerwijk Coöperatie. Een coöperatieve vereniging met 100 leden maakt al indruk, maar met meer dan 300 leden kan niemand om je heen.

Van Moerwijkers, voor Moerwijkers en door Moerwijkers!
Word lid!>>

 

The post We doen het samen! festival 5 September as ONLINE appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2020/08/we-doen-het-samen-festival-5-september/

No comments:

Post a Comment