Thursday 19 November 2020

Weggeefwinkel LOEV geopend

LOEV logo witte achtergrond Moerwijk Den Haag Geloven in Moerwijk Bewonersorganisatie Moerwijk CoöperatieBewonersorganisatie de Moerwijk Coöperatie en de pionierende kerk Geloven in Moerwijk zijn op de Loevesteinlaan 1001 een weggeef- en kleine prijzen winkel begonnen: LOEV. (LOEV is naast een afkorting van LOEVesteinlaan ook een anagram voor LOVE)

LOEV is elke maandag, woensdag en vrijdag van 10 tot 15 uur open.

Jolanda, Rico en Ellen heten je van harte welkom!

LOEV heeft ook een Facebook pagina.

Naast een winkel is dit ook een beetje bedoeld als de huiskamer waar de buurt zich thuis moet kunnen voelen: Een Thuiskamer.

Over de Thuiskamer
In Moerwijk Zuid op de hoek van de Cannenburglaan en de Loevesteinlaan op nummer 1001, zijn Geloven in Moerwijk en de Moerwijk Coöperatie een weggeef- en kleine prijzen winkel en tevens een Thuiskamer begonnen. LOEV genaamd.

Waarom hier? Simpel! Doordat de woningen in dit blok gesloopt en op redelijk kort termijn in opdracht van Staedion ‘de Schaloen’ gebouwd gaat worden, mensen nu al wegtrekken, gaat de leefbaarheid er hard achteruit. Om het met de achterblijvers en de tijdelijke huurders nog een beetje gezellig te hebben gaan we een leegstaande hoekpand tot een Thuiskamer omgetoverd. Daarnaast kregen we door vertrekkende buren en buurtgenoten zoveel spullen aangeboden dat we ook maar meteen een weggeefwinkel/kleine prijzen winkel zijn begonnen: LOEV.

Over De Schaloen
Het project De Schaloen bestaat uit meerdere torens van 70 meter en lager aan de Schaloenstraat en de Cannenburglaan in Den Haag. Het project bevindt zich in de wijk Moerwijk. Dit hoogbouwproject is in ontwikkeling en de startbouw staat gepland in 2021. In dit project komen in totaal ongeveer 558 woningen. Het planuitwerkingskader gaat uit van twee hoogteaccenten van ongeveer 70 meter op een doorlopende plint van 15-20 meter.

Ontwikkelaar: Sustay
Architect: JMW Architecten
Aannemer: De Vries Verburg
Opdrachtgever: Staedion

 

 

The post Weggeefwinkel LOEV geopend appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://www.moerwijkcooperatie.nl/2020/11/weggeefwinkel-loev-geopend/

No comments:

Post a Comment