Friday 5 June 2020

Gulden Klinker voor de Marcustuin door wethouder Martijn Balster ingestraat

Wethouder Martijn Balster heeft vrijdag 5 juni de Gulden Klinker voor de Marcustuin ingestraat. De buurttuin die achter de Marcuskerk ligt -vandaar de naam – was vorig jaar al genomineerd. Maar door het corona virus moest de daadwerkelijke plaatsing van de Gulden Klinker nog even wachten. Maar nu ligt pal voor de ingang enorm te ‘schitteren’ als bewijs dat er in de Marcustuin in Moerwijk iedereen zien mooie dingen gebeuren!

Over de Gulden klinker
Alle mensen die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken kunnen de Gulden Klinker krijgen.

De Gulden Klinker wordt in de bestrating van een straat of plein gelegd. Zo ziet iedereen dat daar hard wordt gewerkt aan een prettige buurt. Bij de Gulden Klinker hoort een waardebon van € 1.000. Ieder daarop volgend jaar kan tot € 750 gedeclareerd worden voor voorkomende werkzaamheden. De aanvraag moet wel voor 1 april ingediend worden. Met dat geld kunt u bij de gemeente dingen of diensten kopen die uw buurt nog schoner, veiliger of gezelliger maken.

Over buurttuin de Marcustuin
Midden in Moerwijk ligt een mooie buurttuin, beter bekend als ‘de MarcusTuin’. Een stuk grond wat door Geloven in Moerwijk samen met de buurt is omgetoverd tot een echte ontmoetingsplek voor de wijk. Hier kan je je handen uit de mouwen steken of gewoon even in de zon een kop koffie drinken in goed gezelschap.

Daarnaast worden er regelmatig workshops, tuindagen en feestjes (zoals de Pizza-avonden) georganiseerd, hou hiervoor de agenda en de Facebook-pagina in de gaten.

Binnentuinen worden Buurttuinen
Vanuit deze buurttuin worden ook kleine moestuinen aangelegd in de binnentuinen van Moerwijk, zou je zelf ook een moestuin willen? Of wil je in 1 van onze Buurttuinen tuinieren? Neem dan contact op met Elemam, onze tuinman door een mailtje te sturen naar welkom@geloveninmoerwijk.nl met als onderwerp ‘Binnentuin Buurttuin’

Buurttuin de MarcusTuin wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers en een financiële bijdrage van Fonds 1818

 

The post Gulden Klinker voor de Marcustuin door wethouder Martijn Balster ingestraat appeared first on Moerwijk Coöperatie.



source https://moerwijkcooperatie.nl/2020/06/gulden-klinker-voor-de-marcustuin-door-wethouder-martijn-balster-ingestraat/

No comments:

Post a Comment